QADIMGI KLASSIK IQTISODIY MAKTABLARNING SHAKLLANISHI VA ULARNING ZAMONAVIY IQTISODIYOT RIVOJLANISHIGA TAʼSIRI - Mehriniso Nematjanovna, Kurbanova; Abdulaziz Asliddin oʻgʻli, Azizov («YANGI O’ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Ushbu tadqiqot erkin bozor iqtisodiyotini rivojlantirishda klassik iqtisodiy maktab g‘oyalarining ahamiyatini yoritadi. Tadqiqotda monopoliya va ma’muriy buyruqbozlikni bartaraf etish, davlat aralashuvini kamaytirish masalalari tahlil qilinadi. JSTga a’zo Yevropa davlatlari, AQSh va Kanada tajribasi asosida qiyosiy yondashuv qo‘llanilgan. Natijalar O‘zbekistonning jahon bozor standartlariga moslashuvini tezlashtirish imkoniyatlarini ko‘rsatadi.