IQTISODIY O‘SISH VA KAPITALDAN SAMARALI FOYDALANISHNI OPTIMALLASHTIRISH YO‘NALISHLARI - Ulug‘bek Abduxalilovich , Madrahimov («YANGI O’ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Maqola iqtisodiy o‘sishni optimallashtirish va kapitaldan samarali foydalanish yo‘nalishlarini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Kapital samaradorligini oshirish mexanizmlari va investitsiyalarning iqtisodiy barqaror rivojlanishga ta’siri ko‘rib chiqilgan va amaliyotga yo‘naltirilgan tavsiyalarga alohida e’tibor berilgan.