RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA SANOAT KORXONALARIDA SAMARADORLIKNI OSHIRISH YO‘NALISHLARI - A.A. , Mirzarahimova («YANGI O’ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Maqolada sanoat korxonalarida raqamli texnologiyalarni joriy etish orqali samaradorlikni oshirish omillari, ularning ishlab chiqarish jarayoniga ta’siri hamda biznes-jarayonlarni optimallashtirishdagi o‘rni yoritilgan. Raqamli transformatsiya yo‘nalishlari, xususan, ERP, CRM, IoT, RPA va sun’iy intellekt kabi texnologiyalarning kengayishi hamda ular asosida korxonalarning strategik ustunlikka erishish imkoniyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, O‘zbekistonda sanoat korxonalarida raqamli texnologiyalar ulushining o‘sishi statistik ma’lumotlar asosida ko‘rsatib berilgan.