CBDC JORIY ETILISHINING MOLIYAVIY BARQARORLIKKA TA’SIRI: IMKONIYATLAR VA XATARLAR - Bobur Soyibjonovich, Mirzayev («YANGI O’ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Mazkur maqola Markaziy bank raqamli valyutasi (CBDC)ni joriy etishning moliyaviy barqarorlikka ta’sirini tahlil qiladi. Tadqiqotda CBDCning to‘lov infratuzilmasini optimallashtirishdagi afzalliklari, likvidlik bosimi, banklar depozit bazasining qisqarishi, kreditlash hajmiga ta’siri va raqamli xavfsizlik xatarlarining kuchayishi ilmiy asosda baholanadi. Natijalar davlatlar uchun ehtiyotkor yondashuv zarurligini ko‘rsatadi.