TURIZM XIZMATLARI BOZORIDA HUDUDIY DESTINATSIYALAR SAMARADORLIGINI O‘RGANISH - Nilufar Murodovna , Nabiyeva («YANGI O’ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Maqolada turizm xizmatlari bozorida turistik destinatsiyalar faoliyati tahlil qilinadi. Zamonaviy turizm bozori dinamik rivojlanib borayotgan sharoitda, turistik destinatsiyalar raqobatbardoshligini ta’minlash muhim ahamiyat kasb etadi. Tadqiqot davomida turistik destinatsiyalarning shakllanishi, ularning iqtisodiy samaradorligi, marketing strategiyalari va mijozlar talabiga moslashish jarayonlari o‘rganiladi. Shuningdek, turizm infratuzilmasining rivojlanishi, turistik xizmatlarning diversifikatsiyasi va innovatsion texnologiyalarning joriy etilishi tahlil qilinadi. Maqola natijalari turizm sohasida samarali boshqaruv qarorlarini qabul qilishda va turistik destinatsiyalarni rivojlantirishda ilmiy va amaliy asos bo‘lib xizmat qiladi.