FOND BOZORLARIGA XORIJIY INVESTORLARNI JALB QILISHNI RAG‘BATLANTIRISH YO‘NALISHLARI - Ulugbek , Narmanov; Sevinch , Ikromova («YANGI O’ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Ushbu maqola xorijiy investorlarni qimmatli qog‘ozlar bozoriga jalb qilishning turli yo‘nalishlarini o‘rganishga va tahlil qilishga bag‘ishlangan. Bu borada muhim bo‘lgan asosiy strategiyalar, vositalar hamda turli amalliy usullar haqida ma’lumotlar berilgan. Tadqiqot xorijiy bozorlarni o‘rganish va moliyaviy ko‘rsatkichlarni tahlil qilishni ham o‘z ichiga oladi. Maqola so‘ngida xorijiy investorlarni jalb qilish uchun ommabop va samarali yondashuvlar hamda tavsiyalar taqdim etilladi.