AKSIYADORLIK JAMIYATLARINI ASOSIY VA MOLIYAVIY FAOLIYATI SAMARADORLIGINI OSHIRISH YO‘LLARI - Muslimbek Oybek o‘g‘li, Yarashev; S.А. Nabiyeva («YANGI O’ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Ushbu maqola aksiyadorlik jamiyatlarining asosiy va moliyaviy faoliyatini tahlil qilish va uning samaradorligini oshirish yo‘llarini aniqlashga bag‘ishlangan. Maqolada jamiyatning asosiy faoliyati, moliyaviy natijalari va ularni optimallashtirish mexanizmlari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari asosida samaradorlikni oshirish bo‘yicha strategik tavsiyalar ishlab chiqilgan. Ish davomida iqtisodiy, moliyaviy va boshqaruv nazariyalari asosida amaliy misollar va statistik ma’lumotlar keltirilgan.