САНОАТНИ МОДЕРНИЗАЦИЯЛАШ ВА ДИВЕРСИФИКАЦИЯЛАШНИНГ ЯНГИ СТРАТЕГИЯСИ - Авазбек Мадаминович, Содиқов; Сайидфозил Сайидакбарович, Зокиров («YANGI O’ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Мақолада Ўзбекистонда 2016 йилдан кейинги даврда саноат ишлаб чиқаришда рўй берган ўзгаришлар таҳлил қилинган. Охирги йилларда соҳа ривожланишига қаратилаётган эътибор, тармоқ ва ҳудудий дастурлар, солиқ имтиёзлари, экспортни қўллаб-қувватлаш, саноатни модернизациялаш ва диверсификациялаш чоралари доирасида амалга оширилган ишлар кўриб чиқилган. Тармоқ ривожланишига халақит бераётган таҳдидлар ва давлат саноат сиёсати оқибатида эришилган ютуқларга баҳо берилган.