TADBIRKORLIK SUB’YEKTLARIDA RAQOBAT USTUNLIKLARINI SHAKLLANTIRISHNING ASOSIY OMILLARI - Azim Yusubjanovich, Isakov («YANGI O’ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Mazkur maqolada tadbirkorlik sub’yektlarida raqobat ustunliklarini shakllantirishga taʼsir etuvchi asosiy omillar ilmiy jihatdan tadqiq etildi. Tadqiqotning maqsadi raqobat ustunliklarini taʼminlovchi iqtisodiy, tashkiliy va innovatsion omillarni aniqlash va ularning tadbirkorlik faoliyati samaradorligiga taʼsirini baholashdan iborat. Tadqiqot natijasida tadbirkorlik sub’yektlarida raqobat ustunliklarini shakllantirish inson kapitali sifati, innovatsion faoliyat, samarali boshqaruv va bozorga moslashuvchanlik darajasiga bevosita bog‘liq ekanligi aniqlandi.