YOSHLAR BANDLIGINI TAʼMINLASHNI BOSHQARISHNING NAZARIY- METODOLOGIK ASOSLARI VA INSTITUTSIONAL MEXANIZMLARI - Anvarjon Nematjonovich, Babayev («YANGI O’ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Ushbu maqolada yoshlar bandligini taʼminlashni boshqarishning nazariy-metodologik asoslari va ayrim institutsional mexanizmlari tahlil qilinadi. Tadqiqot Oʻzbekiston qonunchiligi, milliy ilmiy adabiyotlar hamda xorijiy tadqiqotlar tahliliga asoslanadi. Ishda yoshlar bandligini boshqarishda tizimli va institutsional yondashuvlarning ahamiyati ochib berilib, mavjud boshqaruv mexanizmlarini takomillashtirish yoʻnalishlari ilmiy jihatdan asoslab beriladi.