TARKIBIY O‘ZGARISHLAR VA IQTISODIY O‘SISH O‘RTASIDAGI MUTANOSIBLIKNI TA`MINLASHNING KONSEPTUAL ASOSLARI - Zilola Tura qizi, Yoqubova (Sheraliyeva) («YANGI O’ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Mazkur maqolada tarkibiy o‘zgarishlar va iqtisodiy o‘sish o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik hamda ularning mutanosibligini ta’minlashning konseptual asoslari tadqiq etilgan. Iqtisodiy o‘sishning barqarorligini ta’minlashda tarkibiy transformatsiyalarning o‘rni va ahamiyati nazariy yondashuvlar asosida tahlil qilingan. Tadqiqot jarayonida klassik, strukturaviy va endogen iqtisodiy o‘sish nazariyalari doirasida tarkibiy o‘zgarishlarning iqtisodiy rivojlanishga ta’siri yoritilgan. Tadqiqot natijalari tarkibiy siyosatni takomillashtirish hamda uzoq muddatli barqaror iqtisodiy o‘sishni ta’minlashga qaratilgan ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqishda foydalanilishi mumkin.