МЕҲНАТ ОМИЛИДАН ФОЙДАЛАНИШНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ ЙЎЛЛАРИ - Замира Салижановна, Умурзакова («YANGI O’ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Ушбу мақолада меҳнат омилидан самарали фойдаланишнинг назарий ва амалий жиҳатлари тадқиқ этилган. Меҳнат ресурсларидан оқилона фойдаланиш, меҳнат унумдорлигини ошириш ҳамда инсон капиталини ривожлантириш масалалари таҳлил қилинган. Шунингдек, меҳнат бозоридаги мавжуд муаммоларни бартараф этиш, ходимлар малакасини ошириш, замонавий бошқарув усулларини жорий этиш орқали меҳнат омилидан фойдаланишни такомиллаштириш йўллари таклиф этилган.