KICHIK BIZNES VA TADBIRKORLIKNI RIVOJLANTIRISH ORQALI AHOLI DAROMADLARINI OSHIRISHNING INSTITUSIONAL STRATEGIYALARI - Xasanjon Olimjonovich, Karimov («YANGI O’ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Mazkur maqolada kichik biznes va tadbirkorlikni rivojlantirish orqali aholi daromadlarini oshirishning institusional strategiyalari tahlil qilinadi. Tadqiqot kichik biznes rivojiga ta’sir etuvchi institusional tizimli omillar taklif etib, ularning bandlik va barqaror daromadlar shakllanishidagi rolini asoslab beradi. Bundan tashqari, tadbirkorlik muhitini takomillashtirish va kambag‘allikni qisqartirishga qaratilgan amaliy qarorlar ishlab chiqishda foydalanilishi mumkin.