TIJORAT BANKLARI ORQALI KICHIK BIZNESNI MOLIYALASHTIRISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH MEXANIZMLARI - Axrorjon Akmaljon oʻgʻli, Abdullayev («YANGI O’ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Ushbu maqolada tijorat banklari orqali kichik biznes subyektlarini moliyalashtirishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Kichik biznesni rivojlantirishda bank kreditlarining ahamiyati, moliyalashtirish samaradorligiga ta’sir etuvchi asosiy omillar hamda mavjud muammolar aniqlanadi. Tadqiqot jarayonida tijorat banklarining kredit siyosati, risklarni boshqarish tizimi va moliyaviy resurslardan foydalanish samaradorligi baholanadi. Shuningdek, kichik biznesni moliyalashtirish samaradorligini oshirishga qaratilgan institutsional, moliyaviy va tashkiliy mexanizmlar ishlab chiqiladi. Tadqiqot natijalari bank-moliya tizimini takomillashtirish hamda kichik biznesni qo‘llab-quvvatlash siyosatini rivojlantirishda amaliy ahamiyatga ega.