TO‘QIMACHILIK KORXONALARIDA TAYYOR MAHSULOTLAR ISHLAB CHIQARISH VA SOTISH HISOBINI RIVOJLANTIRISHNING IQTISODIY JIHATLARI - Azizbek Oybek o‘g‘li , Madaminjonov («YANGI O’ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Mazkur maqolada to‘qimachilik korxonalarida tayyor mahsulotlar ishlab chiqarish va sotish jarayonlarini buxgalteriya hisobida aks ettirishning dolzarb masalalari yoritilgan. Tadqiqotda tayyor mahsulotlar hisobining iqtisodiy mazmuni, ishlab chiqarish jarayonida tannarxni shakllantirish, mahsulot harakati va sotishdan olinadigan daromadlarni hisobga olish mexanizmlari tahlil qilingan. Maqolada amaldagi buxgalteriya hisobi tizimining imkoniyatlari hamda uni rivojlantirish yo‘nalishlari ilmiy jihatdan asoslab berilgan.