MAHALLIY BYUDJET DAROMADLARINING BARQARORLIGINI TAʼMINLASH YOʻNALISHLARI - Lazizbek Azamjonovich, Mamajonov («YANGI O’ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Mazkur ilmiy maqolada mahalliy byudjet daromadlarining barqarorligini taʼminlash masalalari oʻrganilgan. Tadqiqot jarayonida mahalliy byudjet daromadlarining shakllanish manbalari, ularning hududlar ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishidagi oʻrni hamda daromadlar barqarorligiga taʼsir etuvchi omillar tahlil qilingan. Shuningdek, mahalliy soliqlar va yigʻimlarning samaradorligini oshirish, byudjetlararo munosabatlarni takomillashtirish hamda moliyaviy mustaqillikni kuchaytirish orqali mahalliy byudjet daromadlarini barqarorlashtirish yoʻnalishlari asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari mahalliy moliya tizimini rivojlantirishda amaliy ahamiyat kasb etadi.