INNOVATSION RIVOJLANISH SHAROITIDA IQTISODIY TIZIMLARNI BOSHQARISH NAZARIYALARINING TRANSFORMATSIYASI HAMDA UNING EVOLYUTSIYASI - Nodiraxon Alisher qizi, Mamajonova («YANGI O’ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Maqolada innovatsion rivojlanish sharoitida iqtisodiy tizimlarni boshqarish nazariyalarining transformatsiyasi hamda uning evolyutsiyasi yoritib oʻtilgan. Bunda asosan, innovatsiyani elementlari, innovatsiya va bilimga asoslangan model, qurilish korxonasining iqtisodiy oʻsishga innovatsiyalar orqali taʼsir etish yoʻllari, boshqaruv nazariyasining asosiy bosqichlar, boshqaruv nazariyalarining asosiy yoʻnalishlari, innovatsiyaga yoʻnaltirilgan boshqaruv, innovatsion boshqaruvning tarkibiy qismlari, Innovatsion loyihalarni samarali boshqarishga dinamik va noaniq bozor muhitida “Agile boshqaruv modeli”, “Lean innovatsiya modeli” va boshqalar oʻrganilgan.