HUDUDIY BARQAROR RIVOJLANTIRISH STRATEGIYASINI SHAKLLANTIRISHNING METODOLOGIK ASOSLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Nazirjon Narzilloyevich, Nazarov («YANGI O’ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Hozirgi sharoitda hududiy barqaror rivojlantirish strategiyasini shakllantirish masalalari dolzarb bo‘lib, O‘zbekiston hududlarining ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishini samarali boshqarishda metodologik yondashuvlarni takomillashtirish muhim ahamiyat kasb etadi. Hududlarda tarkibiy o‘zgarishlarni amalga oshirish, resurslardan oqilona foydalanish hamda uzoq muddatli rivojlanish ustuvor yo‘nalishlarini belgilashda strategik rejalashtirish mexanizmlarining roli ortib bormoqda. Tadqiqotda Navoiy viloyati misolida hududiy barqaror rivojlantirish strategiyasini shakllantirishning metodologik asoslari, ularni takomillashtirish yo‘nalishlari hamda strategik rejalashtirish jarayonlarining hudud ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishiga ta’siri tahlil qilinadi.