КОРХОНА ИҚТИСОДИЙ САМАРАДОРЛИГИНИ ТАЪМИНЛАШНИНГ АСОСИЙ ЙЎНАЛИШЛАРИ - Муҳаммадамин Абдуваситович, Ахунов («YANGI O’ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Ушбу мақолада корхона иқтисодий самарадорлигини таъминлашнинг асосий йўналишлари тадқиқ этилган. Корхона фаолиятида меҳнат, капитал ва моддий ресурслардан самарали фойдаланиш орқали ишлаб чиқариш ҳажмини ошириш ҳамда харажатларни камайтириш масалалари ёритилган. Шунингдек, меҳнат унумдорлигини ошириш, инновацион технологияларни жорий этиш, бошқарув тизимини такомиллаштириш ва рақобатбардошликни кучайтириш орқали иқтисодий самарадорликни юксалтириш йўллари таҳлил қилинган. Тадқиқот натижалари корхоналар фаолияти самарадорлигини оширишда амалий аҳамият касб этади.