AMORTIZATSIYA HISOBIDA FOYDALI XIZMAT MUDDATINI ANIQLASH: NAZARIY VA AMALIY YONDASHUVLAR - Jaloliddin Otabek oʻgʻli, Aminboyev («YANGI O’ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Mazkur maqolada amortizatsiya hisobida foydali xizmat muddatini aniqlashning nazariy va amaliy yondashuvlari keltirilgan. Xususan, buxgalteriya hisobi va soliq solish maqsadlarida amortizatsiya hisoblashda foydali xizmat muddati va mulk huquqining oʻtishi ehtimolini asosiy mezon sifatida belgilab, hisob siyosatida aks ettirish taklif etilgan va tegishli xulosalar shakllantirilgan.