KICHIK KORXONALAR INVESTITSIYAVIY JOZIBADORLIGINI SAMARALI BOSHQARISHDA JAHON AMALIYOTI TAJRIBASI - Ilhomjon Ikromovich, Ergashev («YANGI O’ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Mazkur maqolada kichik korxonalarning investitsiyaviy jozibadorligini oshirishda jahon mamlakatlari tajribasi ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida rivojlangan va rivojlanayotgan davlatlarda kichik biznesni qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari, davlat siyosati, moliyaviy institutlar hamda innovatsion infratuzilmaning roli o‘rganildi. Shuningdek, kichik korxonalar faoliyatiga investitsiyalarni jalb etishda institutsional islohotlar, moliyaviy qo‘llabquvvatlash va davlat-xususiy sektor hamkorligining ahamiyati asoslab berildi. Tadqiqot natijalari kichik biznesning iqtisodiy barqarorlikni ta’minlash va investitsion faollikni oshirishdagi muhim o‘rnini ko‘rsatadi.