AHOLINING FAROVONLIGINI TA’MINLASHDA IJTIMOIY QO‘LLAB- QUVVATLASHNING O‘RNI - Sindor Inʼomjon oʻgʻli , Gulimboyev; X.X., Rejapov («YANGI O’ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Ushbu maqolada davlat tomonidan aholini ijtimoiy qoʻllab-quvvatlash tizimining mazmun-mohiyati, ahamiyati va jamiyat taraqqiyotidagi roli yoritilgan. Shu bilan bir qatorda, ijtimoiy himoya siyosatining dolzarbligi, uni amalga oshirish mexanizmlari hamda asosiy yoʻnalishlari tahlil qilingan. Maqolada aholini ijtimoiy qoʻllab-quvvatlashning asosiy turlari-pensiya va nafaqalar, moddiy yordam, imtiyozlar, subsidiyalar hamda ijtimoiy xizmatlar tizimi keng koʻrib chiqilgan.