SANOAT TARMOQLARI TRANSFORMATSIYASI SHAROITIDA TEXNOLOGIK ESKIRISH VA MODERNIZATSIYA MUAMMOLARI - Mavluda Jumaboevna, Saidova («YANGI O’ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Mazkur maqolada sanoat korxonalarida texnologik modernizatsiya jarayonlarining iqtisodiy samaradorlikka ta’siri masalalari kompleks tahlil qilingan. Global raqobatning kuchayishi, Industry 4.0 konseptsiyasining kengayishi va ishlab chiqarish kapitalining eskirishi sharoitida modernizatsiya strategik ahamiyat kasb etmoqda. Tadqiqot doirasida modernizatsiyaning iqtisodiy ta’siri o‘rganish tizimli yondoshuvni talab etayotgani ko‘rsatib berilgan.