IJARA MUNOSABATLARINI MOHIYATI, AHAMIYATI VA TASNIFLANISHI - Gulchexra Xudayberdiyevna, Sativaldiyeva («YANGI O’ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Maqolada Oʻzbekiston iqtisodiyotini modernizatsiya qilish sharoitida sanoat korxonalarining moddiy — texnik bazasini yangilashda ijara munosabatlarining roli va ahamiyati yoritilgan. Muallif moliyaviy va operatsion ijara tushunchalarini tahlil qilib, ularning korxonalar uchun iqtisodiy afzalliklarini, xususan, aylanma mablagʻlar tanqisligi sharoitida ijaraning samaradorligini asoslab beradi. Shuningdek, xalqaro amaliyotdagi ijara muddatlari (charter, hairing, lizing) va ularning huquqiy tartibga solinishi bayon etilgan.