САНОАТ КОРХОНАЛАРИНИ ИННОВАЦИОН РИВОЖЛАНИШИ ВА МИЛЛИЙ ИҚТИСОДИЁТ ЎСИШИ - Нигора Хабибуллаевна, Гулямова («YANGI O’ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Ўзбекистоннинг янги ривожланиш босқичига ўтиши кўрсатмоқдаки, саноат корхоналарининг эски моддий-техника базаси уларнинг фаолияти натижасига салбий таъсир кўрсатади. Инновацион ривожланишнинг асосий шарти мавжуд потенциалдан фойдаланиш ва уни шундай йўналишларда ривожлантиришдирки, улар ҳақиқий ижтимоий-иқтисодий самара келтириши мумкин. Мақолада Ўзбекистон Республикаси саноат корхоналаридаги инновацион фаолият таҳлил қилинади. Мақолада саноат корхоналарининг инновацион ривожланиши йўлидаги ҳозирги ҳолат ва тўсиқлар таҳлил қилинади.