МОЛИЯВИЙ ҲИСОБОТ ТИЗИМИНИНГ МОҲИЯТИ ВА ШАКЛЛАНИШ БОСҚИЧЛАРИ - Камолиддин Йўлдошевич, Жаббаров; Иззат Хусан ўғли, Жалолов; Миродилжон Дилшоджон ўғли, Эркинов («YANGI O’ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Мазкур мақолада молиявий ҳисобот тизимининг иқтисодий моҳияти, унинг ахборот инфратузилмаси сифатидаги ўрни ҳамда шаклланиш босқичлари илмий-назарий ва институционал ёндашувлар асосида таҳлил қилинган. Шунингдек, молиявий ҳисоботнинг халқаро стандартлари, рақамли ҳисобот форматлари ва ЭSG (экологик, ижтимоий ва бошқарув омилларига асосланган) ҳисоботи тенденциялари асосида молиявий ҳисобот тизимининг замонавий трансформацияси ўрганилган.