SANOAT KORXONALARIDA MEHNAT UNUMDORLIGINI OSHIRISHDA MEHNATNI NORMALASHTIRISH TIZIMINING O‘RNI VA AHAMIYATI - Anora Nasirovna Кamilova («YANGI O’ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Mazkur maqolada sanoat korxonalarida mehnat unumdorligini oshirishda mehnatni normalashtirish tizimining oʻrni va ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Mehnatni normalashtirish ishlab chiqarish jarayonlarini oqilona tashkil etish, ish vaqtidan samarali foydalanish hamda xodimlar mehnatini adolatli baholashning muhim vositasi sifatida yoritiladi. Maqolada mehnat meʼyorlarini belgilashning amaldagi holati, ularning mehnat unumdorligiga taʼsiri va mavjud muammolar atroflicha koʻrib chiqiladi. Shuningdek, zamonaviy boshqaruv yondashuvlari va ilgʻor tajribalar asosida mehnatni normalashtirish tizimini takomillashtirish yoʻllari bayon etiladi.