ФАРМАЦЕВТИКА КОРХОНАЛАРИДА ХАРАЖАТЛАРГА ДОИР АХБОРОТЛАРНИ БУХГАЛТЕРИЯ ҲИСОБОТЛАРИДА ОЧИБ БЕРИШ ТАРТИБИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ - Дилноза Гафуровна, Худайназарова («YANGI O’ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Мазкур илмий мақолада бухгалтерия ҳисоботлари, жумладан бугунги кунда амалда мавжуд бўлган молиявий натижалар тўғрисидаги ҳисоботда харажатларга оид ишлаб чиқилган кўрсаткичлар таркиби тадқиқ этилган. Хўжалик юритувчи субъектлар томонидан тайёрланадиган ҳамда тақдим этиладиган ҳисоботлардан фарқли равишда фармацевтика корхоналари фаолиятининг ўзига хос хусусиятлари инобатга олинган ҳолда молиявий ҳисоботнинг халқаро стандартларига тўлиқ мос келувчи “Фойда ёки зарар ва бошқа умумлашган даромад тўғрисидаги ҳисобот” шакли ишлаб чиқилган.