INNOVATSION IQTISODIYOT SHAROITIDA AYOLLAR TADBIRKORLIGINING ROLI VA UNING TURMUSH FAROVONLIGIGA TA’SIRI - Lola Shavkatovna, Raximova («YANGI O’ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Maqolada innovatsion iqtisodiy rivojlanish jarayonida ayollar tadbirkorligining oʻrni va roli, shuningdek, ularni iqtisodiy faoliyatga jalb qilishning barqaror rivojlanish bilan bogʻliq tashkiliy-iqtisodiy asoslari oʻrganiladi. Tadqiqot ishida ayollarni kambagʻallikdan chiqarish, ularni raqamli va ekologik jihatdan barqaror boʻlgan iqtisodiy faoliyatga keng jalb qilish masalalari tahlil qilinadi. Ayniqsa, qayta tiklanuvchi energiya manbalari, chiqindisiz ishlab chiqarish tizimlari, ekologik toza mahsulot yetishtirish va innovatsion biznes-loyihalarda ayollarning tadbirkorlik faoliyatini rivojlantirishga qaratilgan mexanizmlar koʻrib chiqiladi. Shu orqali ayollar bandligini oshirish, ularning iqtisodiy faolligini kuchaytirish va ijtimoiy-iqtisodiy barqarorlikni taʼminlash imkoniyatlari aniqlanadi.