TADBIRKORLIK VA BIZNESNI QO‘LLAB – QUVVATLASHNI BAHOLASH MEZONLARI - Sodiq Soliyevich, Axmadjonov («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Mazkur ishda tadbirkorlik va biznes subyektlarini qo‘llab-quvvatlash tizimini baholash mezonlari yoritiladi. Unda davlat tomonidan ko‘rsatiladigan moliyaviy, institutsional va axborot-konsultativ xizmatlar samaradorligini aniqlash usullari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, qo‘llab-quvvatlash infratuzilmasi, biznes muhitining qulayligi, tadbirkorlik faolligining o‘sish dinamikasi va innovatsion faoliyatni rag‘batlantirish omillari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari iqtisodiy rivojlanish jarayonida tadbirkorlikni qo‘llab-quvvatlash mexanizmlarining takomillashtirilishiga xizmat qiladi.