SAMARALI FAOLIYAT IMKONIYATLARINI AMALGA OSHIRISHDA BOSHQARUV XODIMLARI QOBILIYATLARIDAN FOYDALANISH DARAJASI VA UNI OSHIRISH IMKONIYATLARI - Ayubxon Bosit o‘g‘li, Qutbiddinov («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Ushbu maqolada korxona samarali faoliyatini ta’minlashda boshqaruv xodimlari qobiliyatlarining tutgan o‘rni, ularni baholash mexanizmlari hamda kompetensiyalar darajasini oshirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Zamonaviy boshqaruv konsepsiyalariga tayangan holda, korxonalarda inson resurslaridan foydalanish samaradorligini oshirishga xizmat qiluvchi yondashuvlar ishlab chiqilgan.