OʻZBEKISTONDA BALIQCHILIK KLASTERLARINI MOLIYALASHTIRISHNING HUDUDIY VA TARMOQ XUSUSIYATLARI - Oybek Raximovich, Fayziyev («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Maqolada Oʻzbekistonda agrosanoat klasterlari tizimida baliqchilik yoʻnalishining shakllanishi va uni moliyalashtirishning hududiy hamda tarmoq xususiyatlari tahlil qilingan. Tahlil 2017–2024-yillarda agrosanoat klasterlarining yoʻnalishlar va hududlar boʻyicha soni hamda 2024-yilda baliqchilik klasterlarining hududiy taqsimotiga oid maʼlumotlar asosida amalga oshirildi. Natijalar baliqchilik klasterlari 2021-yildan shakllangani va keyingi yillarda barqaror saqlanib qolganini, shuningdek, ularning hududlar boʻyicha notekis joylashganini koʻrsatdi. Moliyalashtirishni takomillashtirishda hududiy ixtisoslashuv va resurslar mavjudligini hisobga olish zarurligi asoslandi.