RIVOJLANGAN MAMLAKATLAR TAJRIBASI ASOSIDA SANOAT KLASTERLARINI SHAKLLANTIRISH MODELLARI: O‘ZBEKISTON UCHUN ISTIQBOLLAR - Maxmudjon Marifovich , Muxtarov («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Ushbu maqolada rivojlangan mamlakatlar – jumladan AQSh, Germaniya, Yaponiya, Janubiy Koreya va Xitoy kabi davlatlar tajribasi asosida sanoat klasterlarini shakllantirish va boshqarish modellari tahlil qilinadi. Xususan, ularning sanoat siyosati, davlat-xususiy sheriklik mexanizmlari, innovatsion infratuzilma yaratishdagi yondashuvlari hamda hududiy ixtisoslashuv asosida klasterlarni qo‘llab-quvvatlash usullari o‘rganiladi.