O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA MOLIYAVIY HISOBOTLARNING XALQARO STANDARTLARINI (MHXS) JORIY ETISHNING IQTISODIY AHAMIYATI VA AMALIY DOLZARBLIGI - Zuhriddin Shavkat o‘g‘li , Nurmatov («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Mazkur ilmiy maqolada O‘zbekiston Respublikasida moliyaviy hisobotlarning xalqaro standartlarini (MHXS) joriy etish jarayonining iqtisodiy ahamiyati, institutsional zarurati va amaliy dolzarbligi keng qamrovda tahlil qilingan. MHXSning qo‘llanilishi moliyaviy axborotning shaffofligi va taqqoslanishini ta’minlash, investitsion muhitni yaxshilash hamda milliy iqtisodiyotni global moliyaviy tizim bilan uyg‘unlashtirishda muhim omil sifatida baholanadi. Tadqiqot davomida MHXSni joriy etishdagi mavjud muammolar aniqlanib, ularni bartaraf etishga qaratilgan ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan.