CHETDAN OLIB KELINAYOTGAN TOVARLARNING BOJXONA QIYMATINI ANIQLASHNI TAKOMILLASHTIRISHNING AYRIM MASALALARI - Toʻlqin Nasirovich, Pardayev; Shuxrat Rixsiboyevich, Alimuxamedov («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Maqolada Oʻzbekiston Respublikasida bojxona toʻlovlarini undirishda asos sifatida foydalaniladigan tovarning bojxona qiymatini aniqlash xamda uni takomillashtrish boʻyicha statistik taxlillar oʻtkazilib, bojxona rasmiylashtiruviga sarf qilinadigan vaqtni qisqaritirish maqsadida, xalqaro tajribalar oʻrganilib, ilmiy asoslangan taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.