O‘ZBEKISTONDA PENSIYA TA’MINOTI TIZIMINING MUAMMOLARI VA HAL ETISH YO‘LLARI - Nargizaxon A’zamxonovna, Rahmatova; Hilola , Mustafayeva («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Maqolada Oʻzbekistonda pensiya taʼminoti tizimining hozirgi holati va uning ijtimoiy-iqtisodiy ahamiyati tahlil qilingan. Tadqiqot davomida pensiya tizimidagi asosiy muammolar — moliyaviy barqarorlikning yetishmasligi, demografik yuklamaning ortishi va ish haqi hamda pensiya miqdorlari o‘rtasidagi nomutanosiblik aniqlangan. Olingan natijalar asosida pensiya jamg‘armalarini diversifikatsiya qilish, raqamlashtirish jarayonlarini kuchaytirish hamda nodavlat pensiya tizimini rivojlantirish orqali tizim samaradorligini oshirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.