TURISTIK INFRATUZILMANI RIVOJLANTIRISH BO‘YICHA XALQARO TAJRIBA VA UNING TAQQOSLOVCHI TAHLILI - Boburjon Zafarjon o‘g‘li , Ro‘zmatov; Nafosatxon Hamza qizi , Shodiyeva («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Maqolada yetakchi turistik mamlakatlar misolida turistik infratuzilmani rivojlantirishning xalqaro tajribasi tahlil qilingan. Unda baholash mezonlari, davlat boshqaruvi modellari, investitsiya mexanizmlari hamda raqamlashtirish darajasi ko‘rib chiqiladi. O‘zbekistonning hozirgi holati bilan taqqoslash amalga oshirilgan bo‘lib, infratuzilmadagi farqlar va asosiy o‘sish yo‘nalishlari aniqlangan. Tahlil asosida jahon yondashuvlarini moslashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.