O‘ZBEKISTON IQTISODIYOTIDA TARKIBIY O‘ZGARISHLARNING IQTISODIY O‘SISHGA TA’SIRI - Go‘zal Solik qizi, Samadova («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston misolida davlatlar iqtisodiyotida tarkibiy o‘zgarishlar darajasi va iqtisodiy o‘sish tahlil qilingan. Turli sohalarda ular o‘rtasidagi mutanosiblik ko‘rib chiqilgan. Xususan, sanoat va qishloq xo‘jaligidagi ularning har ikkisiga ta’siri mavjud bo‘lgan tashqi omillar tadqiq qilingan. Bir qator olimlarning ilmiy tadqiqot ishlari o‘rganilib mavzuga aloqador jihatlari aytib o‘tilgan.