LOGISTIKA XIZMAT KO‘RSATISH KORXONALARI RESURSLARIDAN FOYDALANISHNING HUDUDIY IQTISODIY RIVOJLANISHGA TA’SIRI - Zavqiddin Jabbor o‘g‘li, Teshayev; Sh.X., Muxitdinov («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Maqolada globallashuv va raqamli transformatsiya sharoitida mintaqaviy iqtisodiyot raqobatbardoshligini oshirishda logistik xizmat korxonalari resurslaridan oqilona foydalanish tahlil qilingan. Tadqiqotda moddiy, moliyaviy, mehnat, axborot va tashkiliy resurslar hamda “input–process–output” modeli asosidagi samaradorlik ko‘rsatkichlari baholangan. Transport, ombor va IT-infratuzilmalar, raqamli boshqaruv platformalari (ERP, WMS, GPS) va investitsion qaytish ko‘rsatkichlari (ROI, ROE) o‘rganilgan.