OZIQ-OVQAT SANOATI KORXONALARINI BARQARORLIGINI TA’MINLASHDA STRATEGIK BOSHQARISHNING DOLZARBLIGI - Begoyim Voxidjon qizi, To‘ychiyeva («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida oziq-ovqat sanoati korxonalarini strategik boshqarishning dolzarbligi va zarurati yoritilgan. Raqamli texnologiyalar va axborot tizimlarining keng joriy etilishi korxonalar faoliyatini rejalashtirish, nazorat qilish va tahlil qilish jarayonlarini tubdan o‘zgartirmoqda. Shu nuqtai nazardan, strategik boshqaruvning zamonaviy yondashuvlarini qo‘llash, raqamli transformatsiyani korxona strategiyasiga integratsiya qilish hamda innovatsion rivojlanish omillarini inobatga olish muhim ahamiyat kasb etadi. Tadqiqotda raqamli iqtisodiyotning oziq-ovqat sanoati barqarorligi, samaradorligi va raqobatbardoshligini oshirishdagi roli tahlil qilinib, strategik boshqaruvni takomillashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltirilgan.