ISHLAB CHIQARISH XARAJATLARINING IQTISODIY SIFATINING TAHLILI - Anvarbek Adilbekovich, Turebekov («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Mazkur maqolada bozor iqtisodiyoti sharoitida ishlab chiqarish xarajatlarining iqtisodiy mohiyati va ularning ishlab chiqarish jarayoniga ta’siri tahlil qilingan. Ishlab chiqarish xarajatlaridan samarali foydalanish orqali korxonalar faoliyatini rivojlantirish, foyda olish va milliy iqtisodiyot barqarorligini ta’minlash masalalari yoritilgan. Shuningdek, iqtisodiy o‘sish nazariyalari, mashhur iqtisodchi olimlarning qarashlari hamda O‘zbekiston sanoatining 2019–2024 yillardagi asosiy makroiqtisodiy ko‘rsatkichlari statistik ma’lumotlar asosida tahlil qilingan.