INVESTITSILAR HISOBIGA ASOSLANGAN XOLATDA MOLIYAVIY HISOBOTNING XALQARO STANDARTLARI TASHKIL ETISH TARTIBI - Xusnoraxon Faxriddinovna, Xasanova («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
O‘zbekiston respublikasida moliyaviy hisobotning xalqaro standartlari asosida tayyorlangan konsolidatsiyalashgan moliyaviy hisobot muvofiqlashtirish uchun investitsiyalar hisobini takomillashtirish tartibga solingan. Konsolidatsiyalashgan moliyaviy hisobotni moliyaviy hisobotning xalqaro standartlari asosida yozishda bir qancha xalqaro standartlar qo‘llanilgan. Bu standartlar bir-birini to‘ldirishga va bular asosida investitsiyalar hisobini hisob siyosatini takomillashtirishga harakat qilingan.