MOLIYAVIY HISOBOTNI BUXGALTERIYA HISOBINING MILLIY STANDARTLARIDAN (BHMS) MOLIYAVIY HISOBOTNING XALQARO STANDARTLARIGA (MHXS) O‘TKAZISHNING MUAMMOLARI VA YECHIMLARI - T.M., Zoxidov («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Ushbu maqolada hozirgi kunda jahon iqtisodiyoti integratsiyasi jarayonida O‘zbekistonda moliyaviy hisobotlarning xalqaro standartlariga (MHXS) o‘tishning dolzarbligi va ahamiyati haqida so‘z yuritiladi. Shuningdek, Buxgalteriya hisobining milliy standartlari (BHMS) asosida tayyorlangan moliyaviy hisobotni MHXS ga muvofiqlashtirish masalalari va transformatsiya bosqichlari belgilab o‘tiladi. Bundan tashqari, milliy standartlar bilan moliyaviy hisobotning xalqaro standartlari o‘rtasidagi farqlartahlilqilinadi.