ИНКЛЮЗИВ ТАДБИРКОРЛИКНИНГ МОҲИЯТИ ВА ХОРИЖ ТАЖРИБАСИ - Р. , Абдуллаева («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Бугунги кунда жаҳон иқтисодиётида барқарор ривожланишга эришиш учун инклюзив тадбиркорлик муҳим ўрин тутади. Инклюзив тадбиркорлик жамиятнинг барча қатламлари, жумладан ёшлар, аёллар, ногиронлиги бўлган шахслар ва кам таъминланган аҳоли гуруҳларининг тадбиркорлик фаолиятида тенг иштирок этишини таъминлашга қаратилган ёндашувдир. Инклюзив тадбиркорликни қўллаш иқтисодий ўсишни тезлаштириш билан бирга ижтимоий тенгликни ҳам мустаҳкамлайди.