КАПИТАЛНИНГ ЯЛПИ ИЧКИ МАҲСУЛОТДАГИ УЛУШИНИ БАҲОЛАШ - Достонбек Абдуазизович, Джалилов («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Ушбу мақолада 2015–2024 йиллар учун Ўзбекистон иқтисодиётида капиталнинг ЯИМдаги улуши Кобб–Дуглас ишлаб чиқариш функцияси ҳамда вақт қаторларининг ностационарлигини ҳисобга олувчи эконометрик усуллар асосида баҳоланади. Статистик тест натижалари ўзгарувчиларнинг I(1) эканлигини кўрсатиб, ўзгарувчиларни биринчи тартибли айирмаси асосида оддий энг кичик квадратлар усули ва оддий энг кичик квадратлар усулининг қўлланилиши мумкинлигини кўрсатди. Тадқиқот натижаларига кўра, капитал улуши 0,48, меҳнат улуши 0,52 бўлиб, ҳар икки кўрсаткич ҳам 1 фоизлик даражада статистик аҳамиятга эга.