ЁШЛАР БАНДЛИГИНИ ТАЪМИНЛАШНИНГ ХОРИЖИЙ ТАЖРИБАЛАРИ - Аҳмаджон Ахунович , Ҳалмирзаев; Баҳодир Шухратович, Қодиров («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Мазкур мақолада ёшлар бандлигини таъминлаш бўйича халқаро тажрибалар таҳлил қилиниб, уларнинг Ўзбекистон шароитида қўллаш имкониятлари ўрганилган. G–8 давлатларининг apprenticeship, дуал таълим, рақамли малака, грант ва субсидия дастурлари қиёсий таҳлил қилинди. Мақолада Ўзбекистонда рақамли иқтисодиёт, касбий тайёргарлик, стартап экотизими ва ташқи меҳнат бозорига мослашувни кучайтириш бўйича амалий таклифлар ишлаб чиқилган. Умумий хулосалар халқаро тажриба ва миллий ислоҳотлар уйғунлигини асослайди.