DAVLAT XARAJATLARINING SAMARADORLIGINI BAHOLASH MEXANIZMLARI - Xayrillo Xikmatillayevich, Rejapov («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Ushbu maqolada davlat xarajatlarining samaradorligini baholash mexanizmlari hamda ularning iqtisodiy rivojlanishdagi o‘rni chuqur tahlil qilingan. Shuningdek, tahlil jarayonida natijadorlik, tejamkorlik va samaralilik mezonlari asosida davlat xarajatlari ta’sirini aniqlash uslublari ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Bundan tashqari, davlat moliyasining barqarorligini ta’minlash, ijtimoiy dasturlar samaradorligini oshirish va resurslardan oqilona foydalanish yuzasidan ilmiy taklif va amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.