INTELLEKTUAL KAPITAL: TUSHUNCHASI, MAZMUNI VA TARAQQIYOTI - Doniyorbek G‘oyibberdiyevich, Abdullayev («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Zamonaviy sharoitda intellektual kapital tushunchasining mohiyatini tushunish uchun ko‘plab yondashuvlar mavjud. Bugungi kunda insonning iqtisodiy jarayonlarga ta’sir doirasi kengaydi. Maqolada intellektual kapital tushunchasini o‘rgangan ko‘plab xorijiy va mahalliy olimlarning nazariy qarashlari ko‘rib chiqilgan. Ushbu maqolaning asosiy maqsadi intellektual kapital va inson kapitali bilan bog‘liq tushunchalarning mazmunini nazariy tahlil qilishdir.