КИЧИК БИЗНЕС ВА ХУСУСИЙ ТАДБИРКОРЛИКНИ МИНТАҚАЛАРДА ҚЎЛЛАБ- ҚУВВАТЛАШ МЕХАНИЗИМИ - А.А. , Қулматов («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Мазкур ишда минтақавий иқтисодиётни барқарор ривожлантиришда кичик бизнес ва хусусий тадбиркорликнинг ўрни ҳамда аҳамияти илмий-назарий ва амалий жиҳатдан тадқиқ этилган. Минтақада кичик бизнесни қўллаб-қувватлашнинг ташкилий-иқтисодий механизмини шакллантириш ва такомиллаштириш масалаларига алоҳида эътибор қаратилган. Тадқиқот жараёнида давлат томонидан амалга оширилаётган институционал ислоҳотлар, молиявий-кредит қўллаб-қувватлаш воситалари, солиқ ва божхона имтиёзлари, инфратузилмавий таъминот ҳамда ҳудудий бошқарув органларининг роли таҳлил қилинган. Шунингдек, кичик бизнес субъектлари фаолияти самарадорлигини оширишга қаратилган ташкилий чора-тадбирлар, рақамли хизматлар ва давлат–хусусий шериклик механизмларини жорий этиш йўналишлари асослаб берилган. Тадқиқот натижасида минтақада кичик бизнесни қўллаб-қувватлашнинг интеграл ташкилий-иқтисодий моделини такомиллаштириш бўйича илмий-амалий таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилган.