BIZNES FAOLIYATINI SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA IQTISODIY- MATEMATIK TAHLIL - Dilafruz G‘ofurjonovna, Gaymatova («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Ushbu maqolada biznes faoliyatini samaradorligini oshirish maqsadida iqtisodiy-matematik tahlil usullaridan foydalanishning samarali yo‘llari yoritilgan. Tadqiqot jarayonida korxonalarning moliyaviy ko‘rsatkichlari, ishlab chiqarish samaradorligi va resurslarni taqsimlash tizimi o‘rganildi. Moliyaviy va iqtisodiy ko‘rsatkichlar asosida korxona samaradorligini baholash, risklarni aniqlash va qaror qabul qilish jarayonini optimallashtirish metodlari ishlab chiqildi. Olingan natijalar biznesni boshqarishda ilmiy asoslangan yondashuvlarni qo‘llashning muhimligini ko‘rsatadi.